Underbart god kebabbörek med fetaost

Borek.jpg
Borek.jpg

Underbart god kebabbörek med fetaost

0.00

Tillagningstid: 45 min
Recept för 4 personer
Ingredienser:

  • 7st filodegsark

  • 1 paket Klassisk kebab / Gyroskebab / Kycklingkebab

  • 1 gul lök

  • ca 65 g babyspenat

  • 1–2 klyftor vitlök

  • 1 paket fetaost (150g)

  • 200g färskost

  • 2 ägg

  • 1 msk cayenne peppar

  • 1 msk torkad koriander

  • 1 dl färsk persilja

  • 50g smält smör

  • 2 tsk sesamfrön

  • svartpeppar

  • salt

Add To Cart

Gör så här

1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Bryn löken tills den fått färg.

3. Blanda i spenat och vitlök i pannan.

4. Blanda fetaost, ägg, Färskost, kryddor och persilja.

5. Blanda i löken och spenaten i röran.

6. Hetta upp en stekpanna och stek kebaben i 5–6 minuter på medelhög värme.

7. Fördela kebaben och röran på filodegsarken.

8. Rulla ihop och lägg rullarna i en ungsäkerform (Rulla inte för hårt – då kan den spricka i ugnen).

9. Smält smör och pensla över rullarna.

10. Toppa med sesamfrön

11. Grädda i ugnen 15–20 min.